ΠΤΙ-ΦΟΥΡ

ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ & ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ
                                                              


ΥΛΙΚΑ:

250 γρ. μαργαρίνη
1 φλ. ζάχαρη άχνη
 1/4 κ.γ. αλάτι
 1 βανίλια (σκόνη)
 1/4 φλ. λευκό κρασί
 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το γέμισμα και το στόλισμα: μαρμελάδα
 σοκολάτα λιωμένη
 τρούφα σοκολάτας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


•Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ να γίνει αφράτο. (Να μην είναι λιωμένο αλλά σε θερμοκρασία δωματίου)
 •Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το άρωμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μειγμα ομοιογενές.
 •Ρίχνουμε μέσα το κρασί. Αφήνουμε το μίξερ και ανακατεύουμε με μια σπατουλα το μιγμα, να ενωθει και το κρασί.
•Αρχίζουμε να ρίχνουμε στη συνέχεια το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας πάλι με τη σπάτουλα στην αρχη και προς το τέλος με το χέρι. Οταν έχουμε ρίξει ολο το αλεύρι θα πρέπει να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
 •Πλάθουμε μπισκοτάκια με το χέρι ή τα φτιάχνουμε με κορνέ μπισκότων και τα στρώνουμε σε λαδόκολλα.
 •Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν πολυ ελαφρα, περίπου 15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
•Οταν κρυώσουν τα κολλάμε ανα δύο με μαρμελαδα ενδιάμεσα και βουτάμε τα μισα σε σοκολατα λιωμενη ή αλειφουμε με μαρμελαδα και τρούφα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις