ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ




ΥΛΙΚΑ:

-1 κιλό σταφύλι σουλτανί
 -1/2 κιλό ζάχαρη
 -1/2 ποτήρι νερό
 -1 λεμόνι
 -2 βανίλιες
 -1 κλωνάρι αμπερόζα (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


 Eπιλέγουμε ρώγες τραγανές όχι πολύ γινωμένες,
 τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να
στραγγίξουν σ’ ένα τρυπητό.
 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σταφύλι
με την ζάχαρη και το αφήνουμε μερικές
 ώρες για να υγροποιηθεί η ζάχαρη.
  Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή
 φωτιά μαζί
 με το νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει
 ενώ ξαφρίζουμε σταδιακά. Τέλος προσθέτουμε
 το λεμόνι
 την βανίλια και την αμπερόζα και το αφήνουμε
μέχρι να δέσει το σιρόπι δηλαδή να μην είναι
 ούτε πολύ σφικτό αλλά ούτε και σαν νερό.
 Ένας καλός τρόπος για να το διαπιστώσουμε είναι
 μ΄ένα κουταλάκι να βάλουμε λίγο σιρόπι σ’
 ένα πιατάκι και να το δούμε γιατί όταν κρυώσει
 δένει περισσότερο. Αφαιρούμε την αμπερόζα και
 το αφήνουμε να κρυώσει. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα
 βάζα,τα σφραγίζουμε και τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις