ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΠΡΑΛΙΝΑ




ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ :

150gr ΒΟΥΤΥΡΟ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ
100gr ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1 ΑΥΓΟ
ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ

ΚΡΕΜΑ:

250gr ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
50gr ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
250 gr ΦΡΑΟΥΛΕΣ
200gr ΠΡΑΛΙΝΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:



ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΚΚΟΥΒΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ, ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΑΥΓΟ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΥΜΗ ΣΑΝ ΧΟΝΤΡΑ ΨΙΧΟΥΛΑ. (ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ 3 – 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ)
ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ ΤΗΝ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 30’ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.
ΌΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΤΗ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΡΤΙΕΡΑ.
ΤΗΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΙΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΑΛΑΜΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΑΡΤΙΕΡΑ
Η ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΠΤΗ.
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΪΝΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ.
ΤΡΥΠΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΡΟΥΝΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΣ, ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 15' ΜΕ 20' ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180C.
ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.ΜΕΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΟ ΣΤΩΣΙΜΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΤΑ ΜΕΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΝΤΥΓΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΡΟΖ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΓΟ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΑΝΤΥΓΙ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις