ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΖΟΥΜΕΡΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!! ΒΓΑΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ ΑΠ'ΕΞΩ ΜΑΛΑΚΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ... 





ΥΛΙΚΑ:

500 gr ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
500 ml ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
500 ml ΝΕΡΟ
500 gr ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
200 gr. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΑ 
1 ΚΟΥΤ.  ΓΛΥΚΟΥ  ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ  
ΞΥΣΜΑ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕΓΑΛΟ (ΑΚΕΡΩΤΟ)
1500 gr ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
500 gr ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ 
30 gr B. POWDER

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

500 ml ΝΕΡΟ
500 gr ΖΑΧΑΡΗ
5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΛΙ
500 gr ΓΛΥΚΟΖΗ
1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ:
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΤΑ ΑΛΕΥΡΙΑ , ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ , ΤΗΝ ΑΧΝΗ , ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ , ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ .
ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΧΗΜΑ ΜΕ ΚΟΥΠΑΤ Η ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ .ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 175 C ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ .ΌΤΑΝ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΖΕΣΤΑ ΣΤΟ ΖΕΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.
ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΖΕΣΤΟ ΟΤΑΝ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΑΣ…

ΣΙΡΟΠΙ:
ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ,

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις