ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ ''ΣΠΙΤΙΚΟ''





ΥΛΙΚΑ:

450 gr ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ
300 gr ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΠΟΤ. ΚΡΑΣΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ. Σ. ΞΥΔΙ
1½ ΠΟΤ. ΝΕΡΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ  
1½ Κ. ΓΛ. ΑΛΑΤΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΛΙΓΟ - ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΖΥΜΩΝΟΝΤΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ΑΠ᾿ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ. 
ΈΠΕΙΤΑ ΤΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 5΄. 
ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΥΜΗ ΜΕ ΑΠΑΛΗ ΥΦΗ ΚΑΙ ΕΥΠΛΑΣΤΗ.ΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ
ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ, ΤΗ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ 30΄.
ΤΗΝ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ 4 ΙΣΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΛΕΣ.
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΙΑ - ΜΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΟ ΠΑΓΚΟ, ΤΙΣ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΣΕ ΛΕΠΤΑ ΦΥΛΛΑ, ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ᾿ ΤΟ ΤΑΨΙ ΜΑΣ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις