Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

0

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ

Posted in ,
ΥΛΙΚΑ: 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

400 gr ΦΑΡΙΝΑ
200gr ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
200 gr ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΑΛΑΤΙ - ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

1 kg ΣΠΑΝΑΚΙ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΧΛΩΡΑ
1 ΑΥΓΟ
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΗΘΟ
400 gr ΦΕΤΑ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΛΙΓΟ ΕΛΕΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΟΛΙΣ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ  ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΙΕΙ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΤΟΝ ΑΝΗΘΟ ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΡΥΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟ  ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ...
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ . ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΗ ΑΦΡΑΤΗ ΤΡΙΦΤΗ ΖΥΜΗ. ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΑΡΤΙΕΡΑ Η ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΤΟ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΠΤΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ.. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180c ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ 30' ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΟΤΑΝ ΡΟΔΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ... ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΑΤΕΛΑ... ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!