ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ




ΥΛΙΚΑ:

500gr  ΑΛΕΥΡΙ Γ.O.X
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΑΓΙΑ (Η 1 ΚΥΒΟ ΝΩΠΗ ΜΑΓΙΑ)
1 ΚΟΦΤΗ ΚΟΥΤ. ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ  ΑΛΑΤΙ
1 ΚΟΥΤ. ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ B.powder
1 ΚΟΥΤ. ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΤ. ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ Η ΛΑΔΙ
1 ΠΟΤΗΡΙ (250ML) ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ
(ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΠΙΤΣΑ) 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:



ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΟΛ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΖΥΜΩΤΗΡΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΜΠΟΥΣΟΝ) ΤΟ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ, ΤΗ ΜΑΓΙΑ, ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ. 
ΧΤΥΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ. 
ΜΕΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ (Η ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ), ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΛΕΥΡΙ, 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΑΤΙ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ 5 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ 5 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟ ΑΡΓΟ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΖΥΜΗ ΕΥΠΛΑΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΑΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΓΟ. 
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ (25 ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ - 35 ΤΟ ΠΟΛΥ), ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΜΒΑΚΕΡΗ ΠΕΤΣΕΤΑ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ (ΣΑΛΑΜΙΑ, ΤΥΡΙΑ, ΤΟΜΑΤΕΣ Κ.ΛΠ.) 
ΑΠΛΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΙΑ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ. ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ Η ΜΕ ΕΝΑ ΡΟΛΟ (ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ). ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΜΗ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ.
ΘΑ ΠΑΡΕΙ 35 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 180Ο ΚΕΛΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΙΤΣΑ. ΌΣΟ ΠΙΟ ΣΤΕΓΝΗ Η ΖΥΜΗ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΙΤΣΑ. ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΓΚΑΖΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ 3 ΜΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΜΟΝΟ. ΑΝ Η ΖΥΜΗ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΠΩΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ 40 ΜΕ 45 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΘΕΙ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις